Woning kopen Bodegraven

Plannen om een woning te kopen in Bodegraven? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder ontdek je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 14.676 woningen (71,8% koophuis, 28,1% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €429.306. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in Bodegraven, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €328.000, de doorsnee verkoopprijs is €429.306.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
PlaatsBodegraven
Postcode2411
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)34.872
Aantal huishoudens14.359
Aantal huishoudens met kinderen5.503
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen14.676
Aantal koopwoningen11.765
Aantal huurwoningen2.911
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.306
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Bodegraven april 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Nieuwerbrug aan den Rijn, Noorden, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk & Hazerswoude-Dorp.

woning-te-koop-bodegraven

Appartementen te koop Bodegraven

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en +/- 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bodegraven

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 en 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1090 kuub gas en +/- 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Bodegraven is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Bodegraven

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3480 kWh elektra en 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4200 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Bodegraven

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Bodegraven Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Bodegraven

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Bodegraven en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bodegraven geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €3.150. In de opsomming hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Bodegraven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bodegraven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bodegraven

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Bodegraven en direct omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Bodegraven kopen?

In de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je ongeveer 14.676 woningen. Hierbij spreken we van 11.765 (71,8%) koophuizen en 2.911 (28,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 130 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €328.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €429.306. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bodegraven. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Bodegraven?

Een huis in Bodegraven-Reeuwijk verbruikt gemiddeld 1230 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3010 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 aan gas en 2060 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 aan gas en 4200 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Bodegraven passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Bodegraven?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 34.872 personen in 14.359 gezinnen. Het gaat om 4.112 eenpersoonshuishoudens, 4.744 gezinnen zonder kinderen en 5.503 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,41 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bodegraven?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Bodegraven laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.bodegraven-reeuwijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2410, 2411, 2412.

Plaats een reactie