Woning kopen Nieuwerbrug aan den Rijn

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 14.676 huizen (71,8% koopwoning, 28,1% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €429.306. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Nieuwerbrug aan den Rijn, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €328.000, de gemiddelde huizenprijs is €429.306.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
PlaatsNieuwerbrug aan den Rijn
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)34.872
Aantal huishoudens14.359
Aantal huishoudens met kinderen5.503
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen14.676
Aantal koopwoningen11.765
Aantal huurwoningen2.911
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.306
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Nieuwerbrug aan den Rijn mei 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Noorden, Zevenhoven, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn & Hazerswoude-Rijndijk.

woning-te-koop-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Appartement kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas & 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nieuwerbrug aan den Rijn

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1090 kuub gas en 2870 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Nieuwerbrug aan den Rijn is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3100 kWh elektra en 1310 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuwerbrug aan den Rijn

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3480 kWh stroom & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwerbrug aan den Rijn Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwerbrug aan den Rijn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nieuwerbrug aan den Rijn geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 en €2.650. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwerbrug aan den Rijn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nieuwerbrug aan den Rijn

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuwerbrug aan den Rijn en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nieuwerbrug aan den Rijn kopen?

In de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je ongeveer 14.676 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 11.765 (71,8%) koophuizen en 2.911 (28,1%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 130 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €328.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €429.306. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwerbrug aan den Rijn. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Een woning in Bodegraven-Reeuwijk heeft een verbruik van gemiddeld 1230 m3 gas en 3010 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2060 kWh stroom. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1950 m3 gas en 4200 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Nieuwerbrug aan den Rijn passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 34.872 mensen in 14.359 gezinnen. Het betreft 4.112 eenpersoonshuishoudens, 4.744 families zonder kinderen en 5.503 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,41 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuwerbrug aan den Rijn?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nieuwerbrug aan den Rijn bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.bodegraven-reeuwijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 2415.

Plaats een reactie