Woning kopen Bavel

Snel een woning kopen in Bavel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot veel faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 4.432 woningen (76% koop, 23,7% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €466.144. Op dit woningplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Bavel, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €340.000, de gemiddelde verkoopprijs is €466.144.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
PlaatsBavel
Postcode4859
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)10.203
Aantal huishoudens4.222
Aantal huishoudens met kinderen1.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen4.432
Aantal koopwoningen3.936
Aantal huurwoningen496
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€340.000
Gemiddelde verkoopprijs€466.144
Gemiddeld gasverbruik1560 m3
Gemiddeld stroomverbruik3610 kWh

Woningaanbod Bavel juni 2024

In deze lijst maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Filter eenvoudig op woningtype, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen extra details als isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Chaam, Klein Zundert, Ulvenhout, Strijbeek & Galder.

woning-te-koop-bavel

Studio of appartement kopen in Bavel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas en 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Bavel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1030 kuub gas en 2860 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Bavel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2980 kWh elektra & 1150 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bavel

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3240 kWh stroom en 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4440 stroom (kWh) en 2010 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Bavel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Bavel zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Bavel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Bavel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bavel geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €3.250. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bavel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bavel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Bavel

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bavel en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bavel kopen?

In de gemeente Alphen-Chaam vind je ongeveer 4.432 huizen. Er zijn 3.936 (76%) koopwoningen en 496 (23,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 168 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €340.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €466.144. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bavel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bavel?

Een huis in Alphen-Chaam gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1560 kuub aardgas en 3610 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (820 kuub aardgas en 2100 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2010 m3 gas en 4440 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Bavel passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Bavel?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 10.203 personen in 4.222 gezinnen. Dat betreffen 1.075 eenpersoonshuishoudens, 1.621 gezinnen zonder kinderen en 1.526 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,39 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bavel?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Bavel zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.alphen-chaam.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4859.

Plaats een reactie