Woning kopen Chaam

Van plan om een woning te kopen in Chaam? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 4.432 woningen (76% koop, 23,7% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €466.144. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Chaam, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €340.000, de gemiddelde transactieprijs is €466.144.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
PlaatsChaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)10.203
Aantal huishoudens4.222
Aantal huishoudens met kinderen1.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen4.432
Aantal koopwoningen3.936
Aantal huurwoningen496
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€340.000
Gemiddelde verkoopprijs€466.144
Gemiddeld gasverbruik1560 m3
Gemiddeld stroomverbruik3610 kWh

Woningaanbod Chaam juni 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Klein Zundert, Wernhout, Bavel, Ulvenhout en Strijbeek.

woning-te-koop-chaam

Appartementen te koop Chaam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 820 m3 gas en daarbij 2100 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Chaam

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1030 kuub gas en tevens 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Chaam is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2980 kWh stroom & 1150 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Chaam

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3240 kWh elektra + 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4440 stroom (kWh) en 2010 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Chaam

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Chaam Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Chaam

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Chaam en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Chaam helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 & €2.500. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Chaam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Chaam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Chaam

In juni 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Chaam en in de buurt. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Chaam kopen?

In en rondom de gemeente Alphen-Chaam zijn er ruim 4.432 woningen. Dit zijn 3.936 (76%) koopwoningen en 496 (23,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 168 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €340.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €466.144. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Chaam. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Chaam?

Een huis in Alphen-Chaam verbruikt gemiddeld 1560 m3 aan gas en 3610 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 kuub gas en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (2010 m3 gas en 4440 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Chaam passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Chaam?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 10.203 inwoners in 4.222 verschillende huishoudens. Het gaat om 1.075 eenpersoonshuishoudens, 1.621 gezinnen zonder kinderen en 1.526 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,39 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Chaam?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Chaam laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.alphen-chaam.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4860, 4861.

Plaats een reactie