Woning kopen Ulvenhout

Alles weten over woning kopen in Ulvenhout? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving bestaan er verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 4.432 huizen (76% koopwoning, 23,7% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €466.144. Op Woningassistent.nl check je het nieuwe woningaanbod in Ulvenhout, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €340.000, de gemiddelde huizenprijs is €466.144.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
PlaatsUlvenhout
Postcode4858
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)10.203
Aantal huishoudens4.222
Aantal huishoudens met kinderen1.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen4.432
Aantal koopwoningen3.936
Aantal huurwoningen496
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€340.000
Gemiddelde verkoopprijs€466.144
Gemiddeld gasverbruik1560 m3
Gemiddeld stroomverbruik3610 kWh

Woningaanbod Ulvenhout juni 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Bavel, Chaam, Strijbeek, Galder & Dorst.

woning-te-koop-ulvenhout

Een appartement kopen in Ulvenhout

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en 2100 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ulvenhout

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1030 kuub gas + 2860 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Ulvenhout is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2980 kWh stroom en 1150 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ulvenhout

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3240 kWh elektra en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4440 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Ulvenhout

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Ulvenhout Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Ulvenhout

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ulvenhout en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Ulvenhout geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €2.950. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ulvenhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ulvenhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Ulvenhout

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Ulvenhout en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ulvenhout kopen?

In deze gemeente Alphen-Chaam bestaan er circa 4.432 woningen. Er zijn 3.936 (76%) koopwoningen en 496 (23,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 168 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €340.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €466.144. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ulvenhout. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ulvenhout?

Een woning in Alphen-Chaam kent een gem. verbruik van 1560 m3 gas voor verwarming en warm water en 3610 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 kuub gas p/jaar en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2010 kuub gas p/jaar en 4440 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Ulvenhout passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Ulvenhout?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 10.203 inwoners in 4.222 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.075 eenpersoonshuishoudens, 1.621 families zonder kinderen en 1.526 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,39 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ulvenhout?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ulvenhout laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.alphen-chaam.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4858.

Plaats een reactie