Woning kopen Galder

Een woning kopen in Galder? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt vind je verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 4.432 huizen (76% koop, 23,7% huurwoning). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €466.144. Op deze pagina bekijk je het nieuwe woningaanbod in Galder, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €340.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €466.144.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
PlaatsGalder
Postcode4855
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)10.203
Aantal huishoudens4.222
Aantal huishoudens met kinderen1.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen4.432
Aantal koopwoningen3.936
Aantal huurwoningen496
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€340.000
Gemiddelde verkoopprijs€466.144
Gemiddeld gasverbruik1560 m3
Gemiddeld stroomverbruik3610 kWh

Woningaanbod Galder juni 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Strijbeek, Ulvenhout, Dorst, Bavel & Ulvenhout.

woning-te-koop-galder

Een appartement kopen in Galder

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 820 m3 gas en gem. 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Galder

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas en tevens 2860 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Galder is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 & 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2980 kWh elektra en 1150 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Galder

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3240 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4440 elektriciteit (kWh) en 2010 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Galder

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je weet wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Galder Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Galder

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Galder en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Galder geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €3.200. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Galder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Galder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Galder

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Galder en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Galder kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Alphen-Chaam vind je ongeveer 4.432 woningen. We maken onderscheid tussen 3.936 (76%) koopwoningen en 496 (23,7%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 168 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €340.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €466.144. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Galder. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Galder?

Een woning in Alphen-Chaam kent een gem. verbruik van 1560 m3 gas en 3610 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (820 kuub aardgas en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2010 kuub gas en 4440 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Galder passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Galder?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 10.203 personen in 4.222 gezinnen. Dat betreffen 1.075 eenpersoonshuishoudens, 1.621 gezinnen zonder kinderen en 1.526 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,39 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Galder?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Galder laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.alphen-chaam.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4855.

Plaats een reactie