Woning kopen Strijbeek

Plannen om een woning te kopen in Strijbeek? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er meerdere faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens tref je hier een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 4.432 huizen (76% koopwoning, 23,7% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €466.144. Op dit woningplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Strijbeek, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €340.000, de gemiddelde woningprijs is €466.144.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
PlaatsStrijbeek
Postcode4856
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)10.203
Aantal huishoudens4.222
Aantal huishoudens met kinderen1.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen4.432
Aantal koopwoningen3.936
Aantal huurwoningen496
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€340.000
Gemiddelde verkoopprijs€466.144
Gemiddeld gasverbruik1560 m3
Gemiddeld stroomverbruik3610 kWh

Woningaanbod Strijbeek juni 2024

Bijgaand krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van juni 2024. Selecteer op woningtype, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energielabel of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Ulvenhout, Bavel, Galder, Dorst en Bavel.

woning-te-koop-strijbeek

Appartementen te koop Strijbeek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en doorgaans 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Strijbeek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 & 107 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1030 kuub gas en +/- 2860 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Strijbeek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2980 kWh elektra + 1150 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Strijbeek

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3240 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4440 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Strijbeek

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Strijbeek Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. het bod, kosten koper, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Strijbeek

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Strijbeek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Strijbeek geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €3.050. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Strijbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Strijbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Strijbeek

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Strijbeek en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Strijbeek kopen?

In de gemeente Alphen-Chaam zijn er 4.432 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 3.936 (76%) koopwoningen en 496 (23,7%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 168 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €340.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €466.144. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Strijbeek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Strijbeek?

Een woonobject in Alphen-Chaam heeft een verbruik van gemiddeld 1560 m3 gas voor verwarming en warm water en 3610 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 m3 gas en 2100 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2010 kuub gas en 4440 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Strijbeek passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Strijbeek?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 10.203 personen die we kunnen onderverdelen in 4.222 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 1.075 eenpersoonshuishoudens, 1.621 gezinnen zonder kinderen en 1.526 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,39 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Strijbeek?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Strijbeek realiseren. Informeer bij de gemeente (www.alphen-chaam.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4856.

Plaats een reactie