Woning kopen Alphen-Chaam

Alles weten over woning kopen in Alphen-Chaam? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 4.432 huizen (76% koop, 23,7% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €466.144. Op dit woningplatform vind je het woningaanbod in Alphen-Chaam, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €340.000, de gemiddelde huizenprijs is €466.144.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode5131
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)10.203
Aantal huishoudens4.222
Aantal huishoudens met kinderen1.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen4.432
Aantal koopwoningen3.936
Aantal huurwoningen496
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€340.000
Gemiddelde verkoopprijs€466.144
Gemiddeld gasverbruik1560 m3
Gemiddeld stroomverbruik3610 kWh

Woningaanbod Alphen-Chaam mei 2024

Hieronder bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Waalwijk, Loon op Zand, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau of Dongen.

woning-te-koop-alphen-chaam

Studio of appartement kopen in Alphen-Chaam

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en daarbij 2100 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Alphen-Chaam

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 – 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1030 kuub gas en gem. 2860 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Alphen-Chaam is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 en 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektra + 1150 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Alphen-Chaam

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3240 kWh elektra en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 & 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4440 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Alphen-Chaam

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je weet wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Alphen-Chaam Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Alphen-Chaam

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Alphen-Chaam en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Alphen-Chaam geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.800. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Alphen-Chaam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Alphen-Chaam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Alphen-Chaam

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Alphen-Chaam en direct omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Alphen-Chaam kopen?

In de gemeente Alphen-Chaam vind je ongeveer 4.432 woningen. Je vindt hier circa 3.936 (76%) koophuizen en 496 (23,7%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 168 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €340.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €466.144. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Alphen-Chaam. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Alphen-Chaam?

Een woonobject in Alphen-Chaam gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1560 kuub gas en 3610 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2100 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (2010 m3 per jaar aan gas en 4440 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Alphen-Chaam passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Alphen-Chaam?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 10.203 mensen in 4.222 verschillende gezinnen. Het betreft 1.075 eenpersoonshuishoudens, 1.621 gezinnen zonder kinderen en 1.526 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,39 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Alphen-Chaam?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Alphen-Chaam laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.alphen-chaam.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4860, 4861.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie