Woning kopen Klein Zundert

Wil je een woning kopen in Klein Zundert? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 9.649 woningen (74,7% koophuis, 25% huurwoning). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €381.275. Op Woningassistent.nl blader je door het huidige woningaanbod in Klein Zundert, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de basis verkoopprijs is €381.275.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteZundert
PlaatsKlein Zundert
Postcode4882
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)21.829
Aantal huishoudens9.501
Aantal huishoudens met kinderen3.173
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.649
Aantal koopwoningen8.420
Aantal huurwoningen1.229
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.275
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Klein Zundert april 2024

In het schema hierna tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen additionele aspecten als isolatie en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Wernhout, Achtmaal, Chaam, Bavel of Ulvenhout.

woning-te-koop-klein-zundert

Appartementen te koop Klein Zundert

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en gem. 2020 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Klein Zundert

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas + 2860 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Klein Zundert is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Klein Zundert

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 stroom (kWh) + 1850 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Klein Zundert

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Klein Zundert Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Klein Zundert

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Klein Zundert en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Klein Zundert helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 & €2.750. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Klein Zundert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klein Zundert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Klein Zundert

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Klein Zundert en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Klein Zundert kopen?

In en rondom de gemeente Zundert bestaan er circa 9.649 woningen. De verdeling is als volgt: 8.420 (74,7%) koophuizen en 1.229 (25%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 156 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €299.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €381.275. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Klein Zundert. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Klein Zundert?

Een huis in Zundert gebruikt gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3400 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 kuub aardgas en 2020 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1850 m3 aan gas en 4230 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Klein Zundert passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Klein Zundert?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 21.829 mensen in 9.501 gezinnen. Er wonen 2.926 eenpersoonshuishoudens, 3.402 gezinnen zonder kinderen en 3.173 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Klein Zundert?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Klein Zundert laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.zundert.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4882.

Plaats een reactie