Woning kopen Wernhout

Jouw volgende woning kopen in Wernhout? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 9.649 woningen (74,7% koophuis, 25% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €381.275. Op Woningassistent.nl bekijk je het recente woningaanbod in Wernhout, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde prijs van een woning is €381.275.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteZundert
PlaatsWernhout
Postcode4884
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)21.829
Aantal huishoudens9.501
Aantal huishoudens met kinderen3.173
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.649
Aantal koopwoningen8.420
Aantal huurwoningen1.229
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.275
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Wernhout juli 2024

In het overzicht hieronder vind je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, liggingen andere woningeigenschappen als verwarming en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Achtmaal, Rijsbergen, Klein Zundert, Chaam en Bavel.

woning-te-koop-wernhout

Eigen appartement kopen in Wernhout

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en doorgaans 2020 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Wernhout

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en doorgaans 2860 kWh stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wernhout is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2970 kWh elektra + 1260 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wernhout

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh elektra en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 elektra (kWh) & 1850 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Wernhout

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wernhout Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Wernhout

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wernhout en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Wernhout geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.900. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wernhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wernhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wernhout

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Wernhout en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wernhout kopen?

In de hele gemeente Zundert vind je ongeveer 9.649 woningen. We maken onderscheid tussen 8.420 (74,7%) koophuizen en 1.229 (25%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 156 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €299.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €381.275. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wernhout. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wernhout?

Een woonhuis in Zundert kent een gem. verbruik van 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3400 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 kuub aardgas en 2020 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1850 kuub aardgas en 4230 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Wernhout passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Wernhout?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 21.829 personen die we kunnen onderverdelen in 9.501 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.926 eenpersoonshuishoudens, 3.402 gezinnen zonder kinderen en 3.173 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wernhout?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wernhout realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.zundert.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4881, 4884.

Plaats een reactie