Woning kopen Bavel

Ga je een woning kopen in Bavel? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens kan je hier genieten van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 85.230 huizen (55,2% koop, 44,3% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €427.348. Op Woningassistent.nl check je het woningaanbod in Bavel, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €292.000, de gemiddelde huizenprijs is €427.348.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBreda
PlaatsBavel
Postcode4854
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)184.069
Aantal huishoudens88.351
Aantal huishoudens met kinderen26.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen85.230
Aantal koopwoningen51.551
Aantal huurwoningen33.679
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€427.348
Gemiddeld gasverbruik930 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Bavel juni 2024

Onderstaand verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Dorst, Galder, Ulvenhout, Teteringen of Wagenberg.

woning-te-koop-bavel

Een appartement kopen in Bavel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 590 m3 gas en daarbij 2060 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Bavel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 900 kuub gas en +/- 3020 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Bavel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh stroom + 1120 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bavel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4660 elektriciteit (kWh) & 2060 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Bavel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Bavel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Bavel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Bavel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bavel geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €3.200. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Bavel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bavel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Bavel

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Bavel en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Bavel kopen?

In deze gemeente Breda zijn er ruim 85.230 huizen. Je vindt hier circa 51.551 (55,2%) koophuizen en 33.679 (44,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 115 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €292.000 en de gem. marktprijs is €427.348. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bavel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bavel?

Een woonhuis in Breda verbruikt qua energie gem. zo’n 930 kuub gas en 2820 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (590 kuub aardgas en 2060 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2060 m3 gas voor verwarming en warm water en 4660 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Bavel passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Bavel?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 184.069 inwoners die we kunnen onderverdelen in 88.351 verschillende gezinnen. Het betreft 37.657 eenpersoonshuishoudens, 24.030 gezinnen zonder kinderen en 26.664 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,05 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bavel?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bavel bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.breda.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4854.

Plaats een reactie