Woning kopen Ulvenhout

Wil je een woning kopen in Ulvenhout? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er meerdere faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 85.230 huizen (55,2% koop, 44,3% huurhuizen). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €427.348. Op deze informatieve website blader je door het nieuwe woningaanbod in Ulvenhout, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €292.000, de gemiddelde transactieprijs is €427.348.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBreda
PlaatsUlvenhout
Postcode4851
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)184.069
Aantal huishoudens88.351
Aantal huishoudens met kinderen26.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen85.230
Aantal koopwoningen51.551
Aantal huurwoningen33.679
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€427.348
Gemiddeld gasverbruik930 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Ulvenhout juli 2024

Hieronder blader je door alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Bavel, Dorst, Teteringen, Wagenberg & Terheijden.

woning-te-koop-ulvenhout

Appartement kopen in Ulvenhout

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 590 m3 gas en gem. 2060 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Ulvenhout

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 kuub gas & 3020 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Ulvenhout is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh stroom & 1120 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ulvenhout

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3580 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4660 elektra (kWh) en 2060 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Ulvenhout

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Ulvenhout Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. het bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Ulvenhout

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Ulvenhout en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Ulvenhout geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €2.950. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ulvenhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ulvenhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ulvenhout

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ulvenhout en omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Ulvenhout kopen?

In de buurt van de gemeente Breda registreren wij 85.230 woningen. Je vindt hier circa 51.551 (55,2%) koopwoningen en 33.679 (44,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 115 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €292.000 en de gem. verkoopprijs is €427.348. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ulvenhout. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ulvenhout?

Een huishouden in Breda gebruikt gemiddeld 930 kuub aardgas en 2820 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (590 m3 per jaar aan gas en 2060 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2060 kuub gas p/jaar en 4660 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Ulvenhout passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Ulvenhout?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 184.069 personen in 88.351 gezinnen. Het betreft 37.657 eenpersoonshuishoudens, 24.030 gezinnen zonder kinderen en 26.664 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,05 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ulvenhout?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ulvenhout zetten. Informeer bij de gemeente (www.breda.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4850, 4851.

Plaats een reactie