Woning kopen Eethen

Alles weten over woning kopen in Eethen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 22.587 woningen (68,6% koophuis, 31,1% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €357.769. Op deze informatieve website blader je door het recente woningaanbod in Eethen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de gemiddelde huizenprijs is €357.769.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsEethen
Postcode4266
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Eethen mei 2024

Hieronder tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen relevante factoren als energielabel & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Drongelen, Meeuwen, Genderen, Veen of Wijk en Aalburg.

woning-te-koop-eethen

Appartementen te koop Eethen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en +/- 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Eethen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas en +/- 2760 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Eethen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom en 1210 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Eethen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 & 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh stroom en 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4230 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Eethen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je woningen te koop in Eethen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Eethen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Eethen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Eethen helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €3.050. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Eethen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eethen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Eethen

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Eethen en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Eethen kopen?

In de hele gemeente Altena registreren wij 22.587 huizen. De verdeling is als volgt: 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €271.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €357.769. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Eethen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Eethen?

Een huishouden in Altena gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 kuub aardgas en 3260 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 aan gas en 2110 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1870 kuub gas en 4230 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Eethen passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Eethen?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 55.967 personen in 22.357 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,47 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Eethen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Eethen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 4266.

Plaats een reactie