Woning kopen Genderen

Snel een woning kopen in Genderen? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt bestaan er veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder tref je hier een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 22.587 woningen (68,6% koop, 31,1% huurhuizen). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €357.769. Op dit huizenportaal tonen wij het recente woningaanbod in Genderen, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de gemiddelde woningprijs is €357.769.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsGenderen
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Genderen mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Eethen, Drongelen, Veen, Wijk en Aalburg en Nieuwendijk.

woning-te-koop-genderen

Appartement kopen in Genderen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en gem. 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Genderen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas en gem. 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Genderen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh stroom en 1210 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Genderen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh elektra en 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Genderen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Genderen zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Genderen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Genderen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Genderen geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 – €2.650. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in Genderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Genderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Genderen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Genderen en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Genderen kopen?

In en rondom de gemeente Altena registreren wij 22.587 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000 en de gem. verkoopprijs is €357.769. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Genderen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Genderen?

Een huishouden in Altena verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3260 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2110 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1870 kuub gas en 4230 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Genderen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Genderen?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 55.967 mensen in 22.357 verschillende huishoudens. Dit zijn 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 8.879 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,47 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Genderen?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Genderen realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4265.

Plaats een reactie