Woning kopen Veen

Ga je een woning kopen in Veen? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 22.587 huizen (68,6% koopwoning, 31,1% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €357.769. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Veen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.769.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsVeen
Postcode4264
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Veen mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen extra details als isolatie en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Genderen, Eethen, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk & Sleeuwijk.

woning-te-koop-veen

Eigen appartement kopen in Veen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en daarbij 2110 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Veen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas & 2760 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Veen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Veen

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh stroom en 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4230 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Veen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Veen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Veen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Veen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Veen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €2.850. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Veen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Veen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Veen en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Veen kopen?

In de buurt van de gemeente Altena vind je ongeveer 22.587 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000 en de gem. verkoopprijs is €357.769. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Veen?

Een woonobject in Altena verbruikt gemiddeld 1340 kuub gas en 3260 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 aan gas en 2110 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 kuub gas en 4230 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Veen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Veen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 55.967 personen in 22.357 huishoudens. Hier wonen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 8.879 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,47 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Veen?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Veen realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4264.

Plaats een reactie