Woning kopen Wijk en Aalburg

Snel een woning kopen in Wijk en Aalburg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 22.587 woningen (68,6% koophuis, 31,1% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €357.769. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Wijk en Aalburg, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.769.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsWijk en Aalburg
Postcode4261
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Wijk en Aalburg mei 2024

Hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen additionele aspecten als zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Veen, Genderen, Nieuwendijk, Sleeuwijk of Werkendam.

woning-te-koop-wijk-en-aalburg

Appartementen te koop Wijk en Aalburg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 760 m3 gas en 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Wijk en Aalburg

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en gem. 2760 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Wijk en Aalburg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 – 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wijk en Aalburg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 stroom (kWh) + 1870 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Wijk en Aalburg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wijk en Aalburg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Wijk en Aalburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wijk en Aalburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Wijk en Aalburg geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 en €2.800. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Wijk en Aalburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijk en Aalburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Wijk en Aalburg

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wijk en Aalburg en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wijk en Aalburg kopen?

In en rondom de gemeente Altena bestaan er circa 22.587 woningen. Hierbij spreken we van 19.969 (68,6%) koopwoningen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €271.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €357.769. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijk en Aalburg. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wijk en Aalburg?

Een woonhuis in Altena gebruikt gemiddeld 1340 m3 aan gas en 3260 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2110 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 aan gas en 4230 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Wijk en Aalburg passen duurzame producten zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Wijk en Aalburg?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 55.967 inwoners in 22.357 huishoudens. Wat meer specifiek: 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,47 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wijk en Aalburg?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wijk en Aalburg bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentealtena.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 4260, 4261.

Plaats een reactie