Woning kopen Nieuwendijk

Alles weten over woning kopen in Nieuwendijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij tref je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 22.587 huizen (68,6% koop, 31,1% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €357.769. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Nieuwendijk, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de basis verkoopprijs is €357.769.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, scholen, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsNieuwendijk
Postcode4255
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Nieuwendijk mei 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wijk en Aalburg, Veen, Sleeuwijk, Werkendam en Kedichem.

woning-te-koop-nieuwendijk

Eigen appartement kopen in Nieuwendijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas + 2110 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nieuwendijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas en tevens 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nieuwendijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 & 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektra en 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Nieuwendijk

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 & 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4230 stroom (kWh) + 1870 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwendijk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwendijk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Nieuwendijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwendijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nieuwendijk helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €3.000. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nieuwendijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwendijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nieuwendijk

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Nieuwendijk en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Nieuwendijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Altena vind je ongeveer 22.587 huizen. Dit zijn 19.969 (68,6%) koopwoningen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €271.000 en de gem. verkoopprijs is €357.769. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwendijk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwendijk?

Een woonobject in Altena gebruikt gemiddeld 1340 kuub gas p/jaar en 3260 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 kuub gas en 2110 kWh stroom. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4230 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Nieuwendijk passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwendijk?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 55.967 personen in 22.357 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,47 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuwendijk?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuwendijk laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4255.

Plaats een reactie