Woning kopen Sleeuwijk

Alles weten over woning kopen in Sleeuwijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de buurt vind je veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 22.587 woningen (68,6% koophuis, 31,1% huur). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €357.769. Op deze pagina vind je het laatste woningaanbod in Sleeuwijk, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de basis verkoopprijs is €357.769.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsSleeuwijk
Postcode4254
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Sleeuwijk mei 2024

Hieronder ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Nieuwendijk, Wijk en Aalburg, Werkendam, Kedichem of Leerbroek.

woning-te-koop-sleeuwijk

Aanbod appartement kopen in Sleeuwijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en 2110 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Sleeuwijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas + 2760 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Sleeuwijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh stroom & 1210 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Sleeuwijk

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Sleeuwijk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Sleeuwijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Sleeuwijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Sleeuwijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Sleeuwijk geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €2.500. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sleeuwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sleeuwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Sleeuwijk

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sleeuwijk en daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sleeuwijk kopen?

In de gemeente Altena vinden we circa 22.587 woonobjecten. Het gaat daarbij om 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €357.769. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sleeuwijk. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Sleeuwijk?

Een woning in Altena gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3260 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas en 2110 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4230 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Sleeuwijk passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Sleeuwijk?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 55.967 inwoners in 22.357 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,47 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Sleeuwijk?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Sleeuwijk bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4254.

Plaats een reactie