Woning kopen Werkendam

Een woning kopen in Werkendam? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 22.587 woningen (68,6% koop, 31,1% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €357.769. Op dit huizenportaal vind je het recente woningaanbod in Werkendam, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €357.769.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsWerkendam
Postcode4251
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Werkendam mei 2024

Bijgaand bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Sleeuwijk, Nieuwendijk, Kedichem, Leerbroek & Nieuwland.

woning-te-koop-werkendam

Eigen appartement kopen in Werkendam

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas en +/- 2110 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Werkendam

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en tevens 2760 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Werkendam is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 en 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Werkendam

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh stroom + 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Werkendam

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Werkendam zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te handelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Werkendam

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Werkendam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Werkendam geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 en €2.900. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Werkendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Werkendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Werkendam

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Werkendam en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Werkendam kopen?

In deze gemeente Altena zijn er 22.587 woonhuizen. Hierbij spreken we van 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €271.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €357.769. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Werkendam. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Werkendam?

Een woning in Altena heeft een verbruik van gemiddeld 1340 kuub gas en 3260 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (760 kuub gas p/jaar en 2110 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4230 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Werkendam passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Werkendam?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 55.967 mensen in 22.357 gezinnen. Hier wonen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 8.879 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,47 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Werkendam?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Werkendam laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4250, 4251.

Plaats een reactie