Woning kopen Kedichem

Jouw aanstaande woning kopen in Kedichem? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In de nabije buurt vind je diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 24.196 huizen (62,3% koophuis, 37,5% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €385.814. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Kedichem, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €385.814.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsKedichem
Postcode4247
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Kedichem mei 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Werkendam, Sleeuwijk, Leerbroek, Nieuwland & Arkel.

woning-te-koop-kedichem

Aanbod appartement kopen in Kedichem

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en gem. 1980 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Kedichem

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 – 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas & 2760 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kedichem is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2840 kWh elektra + 1200 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kedichem

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh elektra & 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Kedichem

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kedichem zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Kedichem

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kedichem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Kedichem helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €3.150. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Kedichem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kedichem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Kedichem

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Kedichem en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Kedichem kopen?

In deze gemeente Vijfheerenlanden bestaan er circa 24.196 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €256.000 en de gem. marktprijs is €385.814. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kedichem. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kedichem?

Een woonobject in Vijfheerenlanden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1180 m3 gas en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1870 kuub gas en 4010 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Kedichem passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Kedichem?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 56.811 mensen in 23.339 huishoudens. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 9.134 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,4 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Kedichem?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kedichem plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4247.

Plaats een reactie