Woning kopen Leerbroek

Van plan om een woning te kopen in Leerbroek? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In de nabije buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast tref je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 24.196 huizen (62,3% koop, 37,5% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €385.814. Op dit woningportaal check je het nieuwe woningaanbod in Leerbroek, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €385.814.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsLeerbroek
Postcode4245
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Leerbroek mei 2024

In het overzicht hieronder bieden we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Kedichem, Werkendam, Nieuwland, Arkel of Hoogblokland.

woning-te-koop-leerbroek

Aanbod appartement kopen in Leerbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en +/- 1980 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Leerbroek

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 & 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas + 2760 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Leerbroek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2840 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Leerbroek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3430 kWh elektra + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4010 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Leerbroek

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Leerbroek Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Leerbroek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Leerbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Leerbroek geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €3.250. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Leerbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leerbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Leerbroek

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Leerbroek en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Leerbroek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Vijfheerenlanden registreren wij 24.196 woningen. Hierbij spreken we van 19.144 (62,3%) koopwoningen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000 en de gem. verkoopprijs is €385.814. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leerbroek. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Leerbroek?

Een woonobject in Vijfheerenlanden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1180 m3 per jaar aan gas en 2860 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1870 kuub gas p/jaar en 4010 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Leerbroek passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Leerbroek?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 56.811 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.339 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 9.134 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,4 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Leerbroek?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Leerbroek realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4245.

Plaats een reactie