Woning kopen Nieuwland

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwland? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In de omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 24.196 woningen (62,3% koopwoning, 37,5% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €385.814. Op Woningassistent.nl ontdek je het woningaanbod in Nieuwland, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde woningprijs is €385.814.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsNieuwland
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nieuwland mei 2024

Onderstaand bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals CV-ketel & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Leerbroek, Kedichem, Arkel, Hoogblokland & Ameide.

woning-te-koop-nieuwland

Appartementen te koop Nieuwland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en gem. 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Nieuwland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 121 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en doorgaans 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Nieuwland is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2840 kWh stroom + 1200 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nieuwland

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 en 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3430 kWh elektriciteit en 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4010 stroom (kWh) en 1870 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Nieuwland

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuwland Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Nieuwland

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Nieuwland geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €3.150. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuwland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nieuwland

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nieuwland en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Nieuwland kopen?

In en rondom de gemeente Vijfheerenlanden vind je ongeveer 24.196 woonhuizen. Het gaat om 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €256.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €385.814. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwland. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuwland?

Een woning in Vijfheerenlanden gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas p/jaar en 2860 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 per jaar aan gas en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1870 m3 aan gas en 4010 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Nieuwland passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Nieuwland?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 56.811 personen in 23.339 huishoudens. Het betreft 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 9.134 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nieuwland?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuwland bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4243, 4245.

Plaats een reactie