Woning kopen Hoog Soeren

Alles weten over woning kopen in Hoog Soeren? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 74.184 huizen (60,2% koopwoning, 39,7% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €379.364. Op dit huizenportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Hoog Soeren, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de gemiddelde transactieprijs is €379.364.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsHoog Soeren
Postcode7346
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Hoog Soeren juli 2024

Met onze woningzoeker tref je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals CV-ketel & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Radio Kootwijk, Hoenderloo, Wenum Wiesel, Ugchelen of Beemte Broekland.

woning-te-koop-hoog-soeren

Eigen appartement kopen in Hoog Soeren

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Hoog Soeren

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas en doorgaans 2780 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Hoog Soeren is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh elektra & 1220 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hoog Soeren

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh stroom en 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4010 elektra (kWh) en 2050 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Hoog Soeren

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hoog Soeren zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Hoog Soeren

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hoog Soeren en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Hoog Soeren geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €3.150. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Hoog Soeren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoog Soeren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hoog Soeren

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoog Soeren en omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hoog Soeren kopen?

In de hele gemeente Apeldoorn bestaan er circa 74.184 huizen. Dit zijn 52.625 (60,2%) koopwoningen en 21.559 (39,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 117 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €262.000 en de gem. verkoopprijs is €379.364. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoog Soeren. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hoog Soeren?

Een woonhuis in Apeldoorn gebruikt gemiddeld 1210 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2830 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (800 m3 aan gas en 1980 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2050 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4010 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Hoog Soeren passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Hoog Soeren?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 163.818 inwoners in 73.518 huishoudens. Wat meer specifiek: 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 gezinnen zonder kinderen en 24.329 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,17 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hoog Soeren?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoog Soeren bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7346.

Plaats een reactie