Woning kopen Beemte Broekland

Van plan om een woning te kopen in Beemte Broekland? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 74.184 huizen (60,2% koopwoning, 39,7% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €379.364. Op dit huizenplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Beemte Broekland, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de basis verkoopprijs is €379.364.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsBeemte Broekland
Postcode7323
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Beemte Broekland juli 2024

In het schema hierna verstrekken we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op ligging, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Ugchelen, Wenum Wiesel, Gelselaar, Haarlo of Borculo.

woning-te-koop-beemte-broekland

Appartementen te koop Beemte Broekland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 800 m3 gas en tevens 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Beemte Broekland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en doorgaans 2780 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Beemte Broekland is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Beemte Broekland

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh stroom + 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4010 elektra (kWh) + 2050 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Beemte Broekland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Beemte Broekland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Beemte Broekland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Beemte Broekland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Beemte Broekland helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €2.950. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Beemte Broekland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beemte Broekland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Beemte Broekland

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Beemte Broekland en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Beemte Broekland kopen?

In en rondom de gemeente Apeldoorn vind je ongeveer 74.184 woonhuizen. Hierbij spreken we van 52.625 (60,2%) koophuizen en 21.559 (39,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 117 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €262.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €379.364. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beemte Broekland. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beemte Broekland?

Een woonobject in Apeldoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 kuub aardgas en 2830 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2050 kuub gas p/jaar en 4010 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Beemte Broekland passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Beemte Broekland?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 163.818 personen in 73.518 gezinnen. Wat meer specifiek: 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 huishoudens zonder kinderen en 24.329 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,17 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Beemte Broekland?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Beemte Broekland laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7317, 7323, 7341.

Plaats een reactie