Woning kopen Ugchelen

Wil je een woning kopen in Ugchelen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 74.184 huizen (60,2% koop, 39,7% huurhuizen). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €379.364. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Ugchelen, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de basis verkoopprijs is €379.364.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsUgchelen
Postcode7339
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Ugchelen juni 2024

In onderstaande weergave blader je door het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen extra details als energieprestaties en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Wenum Wiesel, Hoog Soeren, Beemte Broekland, Gelselaar en Haarlo.

woning-te-koop-ugchelen

Een appartement kopen in Ugchelen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 800 m3 gas & 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Ugchelen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1030 kuub gas & 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Ugchelen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ugchelen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektra & 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektriciteit (kWh) & 2050 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Ugchelen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ugchelen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Ugchelen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ugchelen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Ugchelen helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €2.850. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ugchelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ugchelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ugchelen

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Ugchelen en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Ugchelen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Apeldoorn bestaan er circa 74.184 woonobjecten. Hierbij spreken we van 52.625 (60,2%) koopwoningen en 21.559 (39,7%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 117 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €262.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €379.364. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ugchelen. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ugchelen?

Een woning in Apeldoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 kuub aardgas en 2830 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 kuub aardgas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2050 kuub aardgas en 4010 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Ugchelen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ugchelen?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 163.818 inwoners in 73.518 verschillende gezinnen. Hier wonen 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 huishoudens zonder kinderen en 24.329 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,17 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ugchelen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Ugchelen laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7339.

Plaats een reactie