Woning kopen Haarlo

Plannen om een woning te kopen in Haarlo? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio vind je verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 19.594 huizen (68,1% koop, 31,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €339.725. Op deze informatieve website check je het woningaanbod in Haarlo, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de gemiddelde woningprijs is €339.725.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsHaarlo
Postcode7273
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Haarlo juli 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Selecteer op woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen extra details als woninglabel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Gelselaar, Beemte Broekland, Borculo, Mariënvelde & Ruurlo.

woning-te-koop-haarlo

Appartementen te koop Haarlo

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 990 m3 gas en +/- 2370 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Haarlo

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en daarbij 2560 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Haarlo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 en 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2680 kWh stroom + 1220 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Haarlo

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3090 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3980 elektra (kWh) & 1930 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Haarlo

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Haarlo Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Haarlo

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Haarlo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Haarlo geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 en €2.750. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Haarlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haarlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Haarlo

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Haarlo en in de buurt. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Haarlo kopen?

In de hele gemeente Berkelland vind je ongeveer 19.594 woningen. De verdeling is als volgt: 15.930 (68,1%) koopwoningen en 3.664 (31,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €243.000 en de gem. verkoopprijs is €339.725. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haarlo. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Haarlo?

Een woonhuis in Berkelland heeft een verbruik van gemiddeld 1390 kuub gas p/jaar en 3060 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (990 m3 per jaar aan gas en 2370 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1930 m3 per jaar aan gas en 3980 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Haarlo passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Haarlo?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 43.747 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.830 gezinnen. Het gaat om 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 huishoudens zonder kinderen en 6.463 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Haarlo?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Haarlo laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7273.

Plaats een reactie