Woning kopen Gelselaar

Jouw aanstaande woning kopen in Gelselaar? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 19.594 woningen (68,1% koopwoning, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €339.725. Op Woningassistent.nl bieden wij het laatste woningaanbod in Gelselaar, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €339.725.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsGelselaar
Postcode7275
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Gelselaar april 2024

Hieronder tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren extra details als CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Beemte Broekland, Ugchelen, Haarlo, Borculo of Mariënvelde.

woning-te-koop-gelselaar

Eigen appartement kopen in Gelselaar

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 990 m3 gas + 2370 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Gelselaar

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en 2560 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Gelselaar is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2680 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Gelselaar

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3090 kWh elektriciteit + 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3980 elektra (kWh) + 1930 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Gelselaar

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Gelselaar Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Gelselaar

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Gelselaar en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Gelselaar geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.500. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Gelselaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gelselaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Gelselaar

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Gelselaar en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Gelselaar kopen?

In en rondom de gemeente Berkelland zijn er 19.594 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 15.930 (68,1%) koopwoningen en 3.664 (31,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €243.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €339.725. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gelselaar. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Gelselaar?

Een woning in Berkelland verbruikt gemiddeld 1390 m3 gas en 3060 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (990 m3 aan gas en 2370 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1930 m3 gas en 3980 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Gelselaar passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Gelselaar?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 43.747 inwoners in 18.830 huishoudens. Hier wonen 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 families zonder kinderen en 6.463 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Gelselaar?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Gelselaar zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 7275.

Plaats een reactie