Woning kopen Wenum Wiesel

Ga je een woning kopen in Wenum Wiesel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast is er vlakbij een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 74.184 woningen (60,2% koopwoning, 39,7% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €379.364. Op dit huizenplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Wenum Wiesel, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde woningprijs is €379.364.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsWenum Wiesel
Postcode7345
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Wenum Wiesel april 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Hoog Soeren, Radio Kootwijk, Ugchelen, Beemte Broekland & Gelselaar.

woning-te-koop-wenum-wiesel

Appartementen te koop Wenum Wiesel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 800 m3 gas & 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Wenum Wiesel

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 en 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Wenum Wiesel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wenum Wiesel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3260 kWh elektra + 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4010 stroom (kWh) en 2050 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Wenum Wiesel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wenum Wiesel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering in orde te maken. Op basis van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Wenum Wiesel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wenum Wiesel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Wenum Wiesel helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 – €2.550. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Wenum Wiesel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wenum Wiesel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Wenum Wiesel

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wenum Wiesel en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Wenum Wiesel kopen?

In de gemeente Apeldoorn zijn er ruim 74.184 woningen. Hierbij spreken we van 52.625 (60,2%) koophuizen en 21.559 (39,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 117 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €262.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €379.364. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Wenum Wiesel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wenum Wiesel?

Een woonobject in Apeldoorn gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 m3 gas en 2830 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (800 kuub aardgas en 1980 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2050 m3 gas voor verwarming en warm water en 4010 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Wenum Wiesel passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Wenum Wiesel?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 163.818 personen die we kunnen onderverdelen in 73.518 verschillende huishoudens. Dat betreffen 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 gezinnen zonder kinderen en 24.329 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wenum Wiesel?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wenum Wiesel laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 7345.

Plaats een reactie