Woning kopen Borculo

Jouw aanstaande woning kopen in Borculo? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand bestaan er voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 19.594 huizen (68,1% koopwoning, 31,8% huur). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €339.725. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Borculo, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde transactieprijs is €339.725.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsBorculo
Postcode7271
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Borculo april 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Haarlo, Gelselaar, Mariënvelde, Ruurlo & Keijenborg.

woning-te-koop-borculo

Een appartement kopen in Borculo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 990 m3 gas en daarbij 2370 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Borculo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en tevens 2560 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Borculo is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2680 kWh elektra en 1220 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Borculo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh stroom + 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3980 stroom (kWh) en 1930 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Borculo

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Borculo zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Borculo

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Borculo en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Borculo helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.800. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Borculo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borculo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Borculo

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Borculo en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Borculo kopen?

In en rondom de gemeente Berkelland zijn er ruim 19.594 huizen. We maken onderscheid tussen 15.930 (68,1%) koophuizen en 3.664 (31,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 147 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €339.725. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Borculo. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Borculo?

Een huis in Berkelland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 m3 gas voor verwarming en warm water en 3060 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (990 kuub aardgas en 2370 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1930 m3 gas en 3980 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Borculo passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Borculo?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 43.747 personen in 18.830 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 gezinnen zonder kinderen en 6.463 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Nu begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Borculo?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Borculo plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7270, 7271.

Plaats een reactie