Woning kopen Uddel

Ga je een woning kopen in Uddel? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 74.184 huizen (60,2% koophuis, 39,7% huurhuis). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €379.364. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in Uddel, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de gemiddelde woningprijs is €379.364.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsUddel
Postcode3888
Netnummer0577 (+31577)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Uddel juni 2024

Hieronder verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Elst, Doorn, Garderen, Hoevelaken en Nijkerkerveen.

woning-te-koop-uddel

Een appartement kopen in Uddel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 800 m3 gas en 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Uddel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas en 2780 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Uddel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektra & 1220 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Uddel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh stroom + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4010 elektra (kWh) en 2050 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Uddel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Uddel Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Op basis van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Uddel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Uddel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Uddel geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 – €3.300. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Uddel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uddel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Uddel

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Uddel en in de buurt. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Uddel kopen?

In de buurt van de gemeente Apeldoorn bestaan er circa 74.184 woonhuizen. Het gaat daarbij om 52.625 (60,2%) koophuizen en 21.559 (39,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 117 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €262.000 en de gem. marktprijs is €379.364. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Uddel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Uddel?

Een huis in Apeldoorn gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 2830 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub aardgas en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2050 kuub gas p/jaar en 4010 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Uddel passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Uddel?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 163.818 personen in 73.518 gezinnen. Er wonen 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 gezinnen zonder kinderen en 24.329 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Uddel?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Uddel realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 3888.

Plaats een reactie