Woning kopen Doorn

Wil je een woning kopen in Doorn? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In de omgeving vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 21.890 woningen (64,1% koopwoning, 35,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €562.887. Op Woningassistent.nl ontdek je het laatste woningaanbod in Doorn, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €370.000, de gemiddelde woningprijs is €562.887.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsDoorn
Postcode3941
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Doorn mei 2024

Onderstaand tref je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen extra details als CV-ketel of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Cothen, Langbroek, Elst, Uddel & Garderen.

woning-te-koop-doorn

Eigen appartement kopen in Doorn

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 840 m3 gas en 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Doorn

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas en gem. 2780 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Doorn is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2930 kWh stroom en 1380 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Doorn

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 kWh stroom + 1700 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 elektriciteit (kWh) & 2320 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Doorn

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Doorn Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Doorn

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Doorn en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Doorn geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €2.850. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Doorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Doorn

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Doorn en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Doorn kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er ruim 21.890 woonhuizen. Dit zijn 16.490 (64,1%) koopwoningen en 5.400 (35,5%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 131 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €370.000 en de gem. marktprijs is €562.887. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doorn. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Doorn?

Een woonobject in Utrechtse Heuvelrug gebruikt gemiddeld 1460 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (840 kuub aardgas en 2060 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2320 m3 gas voor verwarming en warm water en 4340 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Doorn passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Doorn?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 49.580 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.590 verschillende huishoudens. Dat betreffen 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 families zonder kinderen en 7.137 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Doorn?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Doorn bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3940, 3941.

Plaats een reactie