Woning kopen Garderen

Snel een woning kopen in Garderen? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.146 huizen (67,6% koophuis, 32,2% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €451.336. Op deze informatieve website bekijk je het actuele woningaanbod in Garderen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €314.000, de gemiddelde transactieprijs is €451.336.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsGarderen
Postcode3886
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Garderen mei 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als verwarming en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Uddel, Elst, Hoevelaken, Nijkerkerveen of Hierden.

woning-te-koop-garderen

Een appartement kopen in Garderen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas en tevens 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Garderen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 121 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en 2820 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Garderen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Garderen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3690 kWh stroom & 1550 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 en 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4550 elektra (kWh) & 2080 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Garderen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Garderen zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Garderen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Garderen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Garderen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €3.200. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Garderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Garderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Garderen

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Garderen en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Garderen kopen?

In en rondom de gemeente Barneveld zijn er 23.146 huizen. Het gaat om 18.132 (67,6%) koophuizen en 5.014 (32,2%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 126 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €314.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €451.336. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Garderen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Garderen?

Een huis in Barneveld gebruikt gemiddeld 1290 m3 aan gas en 3160 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2020 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (2080 m3 gas voor verwarming en warm water en 4550 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Garderen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Garderen?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 59.082 personen in 22.392 huishoudens. Er wonen 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 huishoudens zonder kinderen en 9.333 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,61 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Garderen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Garderen plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.barneveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3781, 3886.

Plaats een reactie