Woning kopen Hoevelaken

Jouw volgende woning kopen in Hoevelaken? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 17.349 huizen (69,9% koopwoning, 30% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.642. Op deze pagina bieden wij het laatste woningaanbod in Hoevelaken, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €329.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €426.642.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNijkerk
PlaatsHoevelaken
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)43.171
Aantal huishoudens17.448
Aantal huishoudens met kinderen7.017
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen17.349
Aantal koopwoningen14.366
Aantal huurwoningen2.983
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€426.642
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Hoevelaken mei 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Garderen, Uddel, Nijkerkerveen, Hierden & Stoutenburg Noord.

woning-te-koop-hoevelaken

Studio of appartement kopen in Hoevelaken

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 760 m3 gas en gem. 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hoevelaken

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 & 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en +/- 2840 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Hoevelaken is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh elektra & 1270 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Hoevelaken

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3530 kWh elektriciteit & 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4580 elektriciteit (kWh) & 1970 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Hoevelaken

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Hoevelaken Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. Aan de hand van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hoevelaken

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Hoevelaken en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hoevelaken geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €3.300. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Hoevelaken.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoevelaken. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Hoevelaken

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hoevelaken en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Hoevelaken kopen?

In de buurt van de gemeente Nijkerk vind je ongeveer 17.349 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 14.366 (69,9%) koophuizen en 2.983 (30%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 130 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €329.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €426.642. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoevelaken. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hoevelaken?

Een huis in Nijkerk gebruikt gemiddeld 1250 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 gas en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 kuub gas p/jaar en 4580 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Hoevelaken passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Hoevelaken?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 43.171 personen in 17.448 huishoudens. Dit zijn 4.976 eenpersoonshuishoudens, 5.455 families zonder kinderen en 7.017 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,45 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hoevelaken?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hoevelaken bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.nijkerk.eu/) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3870, 3871.

Plaats een reactie