Woning kopen Yde

Jouw aanstaande woning kopen in Yde? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de omgeving zijn er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 14.596 huizen (76,5% koop, 23% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €411.599. Op dit woningplatform bieden wij het recente woningaanbod in Yde, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €288.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €411.599.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsYde
Postcode9494
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Yde februari 2024

Hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Zoek op perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijs, woningtypeen andere eigenschappen zoals zuinigheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Winde, Bunne, De Punt, Ubbena en Zeijen.

woning-te-koop-yde

Een appartement kopen in Yde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 940 m3 gas en 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Yde

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas en tevens 2390 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Yde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2470 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Yde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 – 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh elektra en 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 stroom (kWh) en 2020 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Yde

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Yde Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Yde

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Yde en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Yde helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.700. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Yde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Yde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Yde

Deze maand (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Yde en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Yde kopen?

In deze gemeente Tynaarlo bestaan er circa 14.596 huizen. Hierbij spreken we van 12.892 (76,5%) koophuizen en 1.704 (23%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €288.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €411.599. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Yde. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Yde?

Een woonhuis in Tynaarlo kent een gem. verbruik van 1570 m3 gas en 2930 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (940 m3 gas en 1980 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2020 m3 gas en 3620 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Yde passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Yde?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.887 mensen in 14.306 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 huishoudens zonder kinderen en 5.144 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Yde?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Yde laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9494.

Plaats een reactie