Woning kopen De Punt

Jouw ideale woning kopen in De Punt? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de omgeving vind je veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 14.596 woningen (76,5% koophuis, 23% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €411.599. Op Woningassistent.nl bieden wij het recente woningaanbod in De Punt, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €288.000, de gemiddelde woningprijs is €411.599.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsDe Punt
Postcode9493
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod De Punt februari 2024

Met onze woningzoeker blader je door het actuele woningaanbod van februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, liggingen extra details als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Yde, Winde, Ubbena, Zeijen & Zeijerveld.

woning-te-koop-de-punt

Eigen appartement kopen in De Punt

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 940 m3 gas en 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis De Punt

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas en gem. 2390 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in De Punt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 en 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2470 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning De Punt

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 – 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh stroom & 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3620 elektriciteit (kWh) en 2020 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in De Punt

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in De Punt zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in De Punt

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxateurs en makelaars in De Punt en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in De Punt geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.800. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in De Punt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Punt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in De Punt

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in De Punt en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in De Punt kopen?

In en rondom de gemeente Tynaarlo bestaan er circa 14.596 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 12.892 (76,5%) koophuizen en 1.704 (23%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €288.000 en de gem. verkoopprijs is €411.599. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Punt. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in De Punt?

Een woning in Tynaarlo verbruikt qua energie gem. zo’n 1570 m3 gas voor verwarming en warm water en 2930 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (940 kuub gas p/jaar en 1980 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2020 m3 per jaar aan gas en 3620 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in De Punt passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in De Punt?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 33.887 inwoners die we kunnen onderverdelen in 14.306 huishoudens. Dat betreffen 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 huishoudens zonder kinderen en 5.144 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in De Punt?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in De Punt laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9493.

Plaats een reactie