Woning kopen Nuenen

Jouw ideale woning kopen in Nuenen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio bestaan er verschillende voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.450 huizen (75,1% koopwoning, 24,8% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.174. Op dit woningplatform blader je door het actuele woningaanbod in Nuenen, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €347.000, de gemiddelde prijs van een woning is €470.174.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
PlaatsNuenen
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)23.383
Aantal huishoudens10.144
Aantal huishoudens met kinderen3.565
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen10.450
Aantal koopwoningen9.046
Aantal huurwoningen1.404
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€347.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.174
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Nuenen juni 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energielabel en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Lierop, Ommel, Geldrop, Leende of Heeze.

woning-te-koop-nuenen

Studio of appartement kopen in Nuenen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 680 m3 gas en gem. 1890 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nuenen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1290 kuub gas + 3000 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nuenen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh elektra + 1430 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nuenen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3730 kWh elektra en 1640 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4350 elektriciteit (kWh) + 2130 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Nuenen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nuenen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nuenen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Nuenen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nuenen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.550. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Nuenen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nuenen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Nuenen

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nuenen en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Nuenen kopen?

In deze gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten registreren wij 10.450 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 9.046 (75,1%) koopwoningen en 1.404 (24,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €347.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.174. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nuenen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nuenen?

Een woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3230 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (680 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1890 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2130 m3 gas voor verwarming en warm water en 4350 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Nuenen passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Nuenen?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 23.383 personen die we kunnen onderverdelen in 10.144 gezinnen. Het betreft 2.895 eenpersoonshuishoudens, 3.684 huishoudens zonder kinderen en 3.565 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nuenen?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nuenen realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nuenen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5670, 5671, 5672, 5673, 5674.

Plaats een reactie