Woning kopen Lierop

Plannen om een woning te kopen in Lierop? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 8.181 woningen (72,2% koophuis, 27,6% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €378.186. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Lierop, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €305.000, de gemiddelde verkoopprijs is €378.186.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSomeren
PlaatsLierop
Postcode5715
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)19.368
Aantal huishoudens8.188
Aantal huishoudens met kinderen2.944
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.181
Aantal koopwoningen7.072
Aantal huurwoningen1.109
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€305.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.186
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Lierop juli 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen extra details als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Ommel, Heusden, Nuenen, Geldrop en Leende.

woning-te-koop-lierop

Appartement kopen in Lierop

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en doorgaans 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Lierop

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas en doorgaans 2800 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Lierop is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2960 kWh elektra en 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Lierop

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3510 kWh elektriciteit + 1480 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 stroom (kWh) & 1970 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Lierop

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Lierop Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Lierop

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Lierop en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Lierop geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 – €3.100. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Lierop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lierop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Lierop

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Lierop en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lierop kopen?

In de gemeente Someren registreren wij 8.181 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 7.072 (72,2%) koophuizen en 1.109 (27,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 166 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €305.000 en de gem. marktprijs is €378.186. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lierop. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lierop?

Een huis in Someren verbruikt qua energie gem. zo’n 1400 m3 gas voor verwarming en warm water en 3350 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 4420 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Lierop passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Lierop?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 19.368 inwoners in 8.188 gezinnen. Dit zijn 2.409 eenpersoonshuishoudens, 2.835 families zonder kinderen en 2.944 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lierop?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Lierop bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.someren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5715.

Plaats een reactie