Woning kopen Geldrop

Ga je een woning kopen in Geldrop? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek bestaan er meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 18.078 woningen (65,8% koophuis, 34,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €371.329. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Geldrop, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de gemiddelde verkoopprijs is €371.329.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
PlaatsGeldrop
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)39.726
Aantal huishoudens17.747
Aantal huishoudens met kinderen6.161
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.078
Aantal koopwoningen14.243
Aantal huurwoningen3.835
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.329
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Geldrop april 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals zuinigheid & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Nuenen, Lierop, Leende, Heeze of Luyksgestel.

woning-te-koop-geldrop

Een appartement kopen in Geldrop

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en gem. 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Geldrop

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en daarbij 2900 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Geldrop is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3080 kWh stroom & 1320 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Geldrop

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3470 kWh elektriciteit + 1540 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4350 elektra (kWh) & 2090 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Geldrop

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Geldrop Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Geldrop

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Geldrop en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Geldrop geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 – €3.150. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Geldrop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geldrop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Geldrop

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Geldrop en direct omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Geldrop kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Geldrop-Mierlo bestaan er circa 18.078 woningen. De verdeling is als volgt: 14.243 (65,8%) koophuizen en 3.835 (34,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €278.000 en de gem. marktprijs is €371.329. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Geldrop. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Geldrop?

Een huis in Geldrop-Mierlo kent een gem. verbruik van 1260 kuub gas en 2950 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (810 kuub gas en 1880 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2090 kuub gas p/jaar en 4350 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Geldrop passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Geldrop?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 39.726 personen in 17.747 gezinnen. Dat betreffen 5.852 eenpersoonshuishoudens, 5.734 gezinnen zonder kinderen en 6.161 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Geldrop?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Geldrop zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.geldrop-mierlo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667.

Plaats een reactie