Woning kopen Dongen

Jouw volgende woning kopen in Dongen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 11.456 woningen (70,7% koopwoning, 29,2% huurwoningen). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €355.002. Op dit huizenportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Dongen, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.002.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5104
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)26.222
Aantal huishoudens11.164
Aantal huishoudens met kinderen4.150
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen11.456
Aantal koopwoningen9.665
Aantal huurwoningen1.791
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.002
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Dongen mei 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Bel of mail de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk of Goirle.

woning-te-koop-dongen

Studio of appartement kopen in Dongen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 730 m3 gas & 2130 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Dongen

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas & 2980 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Dongen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3160 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Dongen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektriciteit en 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4200 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Dongen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Dongen zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Dongen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Dongen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Dongen geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €3.000. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Dongen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dongen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Dongen

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Dongen en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Dongen kopen?

In de hele gemeente Dongen zijn er ruim 11.456 woonobjecten. Dit zijn 9.665 (70,7%) koopwoningen en 1.791 (29,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.002. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dongen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Dongen?

Een woning in Dongen gebruikt gemiddeld 1220 kuub gas en 3160 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (730 m3 aan gas en 2130 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4200 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Dongen passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Dongen?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 26.222 mensen in 11.164 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.240 eenpersoonshuishoudens, 3.774 huishoudens zonder kinderen en 4.150 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Dongen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Dongen laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.dongen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie