Woning kopen Beek

Ga je een woning kopen in Beek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de regio zijn er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 7.496 woningen (69,8% koop, 30,1% huurwoning). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.820. Op deze informatieve website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Beek, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.820.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeek
Postcode6191
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)15.865
Aantal huishoudens7.320
Aantal huishoudens met kinderen2.328
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen7.496
Aantal koopwoningen5.686
Aantal huurwoningen1.810
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.820
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Beek april 2024

Bijgaand ontdek je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek op vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals energielabel & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Maastricht, Meerssen, Stein, Sittard-Geleen of Echt-Susteren.

woning-te-koop-beek

Eigen appartement kopen in Beek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en +/- 1880 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Beek

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas + 2910 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Beek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3130 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Beek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh stroom + 1510 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3990 elektra (kWh) + 2030 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Beek

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Beek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Beek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Beek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Beek helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 & €3.300. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Beek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Beek

Afgelopen maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Beek en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Beek kopen?

In en rondom de gemeente Beek zijn er ruim 7.496 woonhuizen. Het gaat daarbij om 5.686 (69,8%) koopwoningen en 1.810 (30,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 145 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.820. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beek. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beek?

Een woonhuis in Beek gebruikt gemiddeld 1370 kuub gas p/jaar en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 aan gas en 1880 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2030 m3 gas en 3990 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Beek passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Beek?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 15.865 personen in 7.320 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.347 eenpersoonshuishoudens, 2.645 gezinnen zonder kinderen en 2.328 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,15 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Beek?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Beek realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentebeek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6190, 6191, 7037.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie