Woning kopen Bingelrade

Jouw aanstaande woning kopen in Bingelrade? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de nabije buurt bestaan er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.711 woningen (72,9% koop, 26,8% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €313.156. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Bingelrade, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €228.000, de basis verkoopprijs is €313.156.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsBingelrade
Postcode6456
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Bingelrade april 2024

In het schema hierna vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als verwarming en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Eygelshoven, Weurt, Jabeek, Schinveld en Merkelbeek.

woning-te-koop-bingelrade

Appartementen te koop Bingelrade

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en 2280 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Bingelrade

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1270 kuub gas en tevens 2950 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Bingelrade is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 129 m2.
 • Schatting: er wordt 3070 kWh stroom & 1450 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Bingelrade

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3230 kWh stroom + 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 elektriciteit (kWh) + 2000 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Bingelrade

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bingelrade zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Bingelrade

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bingelrade en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bingelrade geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €3.000. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Bingelrade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bingelrade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bingelrade

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bingelrade en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Bingelrade kopen?

In deze gemeente Beekdaelen zijn er 16.711 huizen. We maken onderscheid tussen 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €313.156. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bingelrade. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bingelrade?

Een huishouden in Beekdaelen verbruikt gemiddeld 1480 m3 gas en 3200 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 kuub aardgas en 2280 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (2000 m3 gas en 4020 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Bingelrade passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Bingelrade?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 35.938 mensen die we kunnen onderverdelen in 16.181 huishoudens. Er wonen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 gezinnen zonder kinderen en 5.315 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bingelrade?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bingelrade realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 6456.

Plaats een reactie