Woning kopen Schinveld

Van plan om een woning te kopen in Schinveld? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de regio heb je diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 16.711 huizen (72,9% koopwoning, 26,8% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €313.156. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Schinveld, gegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €228.000, de gemiddelde transactieprijs is €313.156.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsSchinveld
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Schinveld april 2024

In het schema hierna tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel en parkeermogelijkheden. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Jabeek, Bingelrade, Merkelbeek, Doenrade en Oirsbeek.

woning-te-koop-schinveld

Een appartement kopen in Schinveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 960 m3 gas en doorgaans 2280 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Schinveld

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1270 kuub gas en +/- 2950 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Schinveld is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh elektriciteit en 1450 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Schinveld

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh elektra + 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 stroom (kWh) en 2000 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Schinveld

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Schinveld Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Schinveld

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Schinveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Schinveld helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.700. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Schinveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schinveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Schinveld

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Schinveld en daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Schinveld kopen?

In de gemeente Beekdaelen bestaan er circa 16.711 huizen. Het gaat om 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €313.156. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schinveld. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Schinveld?

Een huis in Beekdaelen gebruikt gemiddeld 1480 m3 gas en 3200 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (960 kuub gas p/jaar en 2280 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2000 m3 gas en 4020 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Schinveld passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Schinveld?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 35.938 personen in 16.181 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 gezinnen zonder kinderen en 5.315 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Schinveld?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Schinveld laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 6450, 6451.

Plaats een reactie