Woning kopen Jabeek

Ga je een woning kopen in Jabeek? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de regio bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 16.711 huizen (72,9% koopwoning, 26,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €313.156. Op Woningassistent.nl tonen wij het beschikbare woningaanbod in Jabeek, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Er is een mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de gemiddelde transactieprijs is €313.156.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsJabeek
Postcode6454
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Jabeek juli 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Bingelrade, Eygelshoven, Schinveld, Merkelbeek of Doenrade.

woning-te-koop-jabeek

Aanbod appartement kopen in Jabeek

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 960 m3 gas en 2280 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Jabeek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 – 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1270 kuub gas & 2950 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Jabeek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 en 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh elektra & 1450 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Jabeek

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3230 kWh elektriciteit & 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4020 stroom (kWh) en 2000 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Jabeek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Jabeek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Jabeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Jabeek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Jabeek helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 en €3.100. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Jabeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jabeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Jabeek

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Jabeek en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Jabeek kopen?

In deze gemeente Beekdaelen vind je ongeveer 16.711 huizen. Hierbij spreken we van 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 163 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €228.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €313.156. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jabeek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Jabeek?

Een woning in Beekdaelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3200 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (960 kuub aardgas en 2280 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4020 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Jabeek passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Jabeek?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 35.938 inwoners in 16.181 gezinnen. Hier wonen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 gezinnen zonder kinderen en 5.315 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Jabeek?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Jabeek laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6454.

Plaats een reactie