Woning kopen Weurt

Van plan om een woning te kopen in Weurt? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens vind je in de directe omgeving een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 11.262 huizen (69,6% koophuis, 30,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €378.836. Op deze pagina vind je het huidige woningaanbod in Weurt, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €269.000, de gemiddelde verkoopprijs is €378.836.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBeuningen
PlaatsWeurt
Postcode6551
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)25.890
Aantal huishoudens11.209
Aantal huishoudens met kinderen4.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.262
Aantal koopwoningen9.538
Aantal huurwoningen1.724
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.836
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3190 kWh

Woningaanbod Weurt juli 2024

In het schema hierna tref je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Groesbeek, Heilig Landstichting, Eygelshoven, Bingelrade en Jabeek.

woning-te-koop-weurt

Eigen appartement kopen in Weurt

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 700 m3 gas en gem. 1960 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Weurt

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en 2890 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Weurt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3060 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Weurt

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3640 kWh stroom en 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4460 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Weurt

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Weurt zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Weurt

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Weurt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Weurt helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 en €2.750. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Weurt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Weurt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Weurt

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Weurt en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Weurt kopen?

In de gemeente Beuningen vinden we circa 11.262 huizen. De verdeling is als volgt: 9.538 (69,6%) koophuizen en 1.724 (30,3%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €269.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €378.836. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Weurt. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Weurt?

Een woonobject in Beuningen verbruikt gemiddeld 1250 kuub gas en 3190 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (700 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1960 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 4460 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Weurt passen duurzame oplossingen als zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Weurt?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 25.890 personen die we kunnen onderverdelen in 11.209 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.259 eenpersoonshuishoudens, 3.769 gezinnen zonder kinderen en 4.181 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Weurt?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Weurt bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.beuningen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6550, 6551.

Plaats een reactie