Woning kopen Ubbergen

Plannen om een woning te kopen in Ubbergen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 15.854 woningen (61% koopwoning, 38,1% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €377.603. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Ubbergen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de gemiddelde woningprijs is €377.603.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsUbbergen
Postcode6574
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Ubbergen april 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als isolatie & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Persingen, Ooij, Millingen aan de Rijn, Heilig Landstichting & Groesbeek.

woning-te-koop-ubbergen

Aanbod appartement kopen in Ubbergen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en 2130 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Ubbergen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en 2700 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ubbergen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh stroom + 1190 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ubbergen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3280 kWh elektra en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4180 stroom (kWh) + 2100 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Ubbergen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ubbergen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Ubbergen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ubbergen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Ubbergen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €3.300. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ubbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ubbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Ubbergen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Ubbergen en direct omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Ubbergen kopen?

In de hele gemeente Berg en Dal bestaan er circa 15.854 huizen. Hierbij spreken we van 12.741 (61%) koopwoningen en 3.113 (38,1%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €257.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €377.603. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ubbergen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ubbergen?

Een woonobject in Berg en Dal heeft een verbruik van gemiddeld 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3020 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 2130 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2100 kuub gas p/jaar en 4180 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Ubbergen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Ubbergen?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 34.992 mensen in 15.785 gezinnen. Het gaat om 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 families zonder kinderen en 5.125 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ubbergen?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ubbergen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bergendal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6573, 6574.

Plaats een reactie