Woning kopen Persingen

Jouw aanstaande woning kopen in Persingen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 15.854 woningen (61% koopwoning, 38,1% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €377.603. Op Woningassistent.nl tonen wij het recente woningaanbod in Persingen, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de gemiddelde huizenprijs is €377.603.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsPersingen
Postcode6575
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Persingen april 2024

In onderstaande weergave tref je het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van bouwjaar, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Ooij, Erlecom, Ubbergen, Millingen aan de Rijn & Heilig Landstichting.

woning-te-koop-persingen

Aanbod appartement kopen in Persingen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en tevens 2130 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Persingen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en daarbij 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Persingen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 en 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2780 kWh stroom en 1190 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Persingen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 kWh elektra en 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4180 stroom (kWh) + 2100 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Persingen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Persingen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Persingen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Persingen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Persingen helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €3.250. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Persingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Persingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Persingen

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Persingen en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Persingen kopen?

In de buurt van de gemeente Berg en Dal zijn er ruim 15.854 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.741 (61%) koophuizen en 3.113 (38,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 135 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €257.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €377.603. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Persingen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Persingen?

Een huishouden in Berg en Dal verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 aan gas en 3020 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2130 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2100 kuub gas p/jaar en 4180 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Persingen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Persingen?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 34.992 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.785 verschillende gezinnen. Hier wonen 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 families zonder kinderen en 5.125 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Persingen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Persingen plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bergendal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6575.

Plaats een reactie