Woning kopen Groesbeek

Jouw volgende woning kopen in Groesbeek? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er diverse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.854 huizen (61% koophuis, 38,1% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €377.603. Op dit huizenplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Groesbeek, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €257.000, de gemiddelde woningprijs is €377.603.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsGroesbeek
Postcode6561
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Groesbeek juni 2024

In ons overzicht bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen relevante factoren als energieprestaties & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Heilig Landstichting, Millingen aan de Rijn, Weurt, Eygelshoven & Bingelrade.

woning-te-koop-groesbeek

Aanbod appartement kopen in Groesbeek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en gem. 2130 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Groesbeek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas en tevens 2700 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Groesbeek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektra & 1190 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Groesbeek

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh elektra + 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4180 stroom (kWh) en 2100 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Groesbeek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Groesbeek Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Groesbeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Groesbeek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Groesbeek geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €2.550. In de volgende weergave tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Groesbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groesbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Groesbeek

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Groesbeek en daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Groesbeek kopen?

In de gemeente Berg en Dal registreren wij 15.854 woningen. Het gaat daarbij om 12.741 (61%) koopwoningen en 3.113 (38,1%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 135 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €257.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €377.603. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Groesbeek. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Groesbeek?

Een woonhuis in Berg en Dal gebruikt gemiddeld 1340 m3 per jaar aan gas en 3020 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub gas p/jaar en 2130 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2100 m3 gas voor verwarming en warm water en 4180 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Groesbeek passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Groesbeek?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 34.992 personen die we kunnen onderverdelen in 15.785 gezinnen. Hier wonen 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 families zonder kinderen en 5.125 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Groesbeek?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Groesbeek zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bergendal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6560, 6561, 6562.

Plaats een reactie