Woning kopen Millingen aan de Rijn

Wil je een woning kopen in Millingen aan de Rijn? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek bestaan er allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.854 woningen (61% koophuis, 38,1% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €377.603. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Millingen aan de Rijn, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €257.000, de gemiddelde verkoopprijs is €377.603.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsMillingen aan de Rijn
Postcode6566
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Millingen aan de Rijn april 2024

Hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Ubbergen, Persingen, Heilig Landstichting, Groesbeek & Weurt.

woning-te-koop-millingen-aan-de-rijn

Eigen appartement kopen in Millingen aan de Rijn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 2130 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Millingen aan de Rijn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas + 2700 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Millingen aan de Rijn is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2780 kWh stroom en 1190 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Millingen aan de Rijn

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 kWh elektra & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4180 stroom (kWh) en 2100 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Millingen aan de Rijn

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Millingen aan de Rijn Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Millingen aan de Rijn

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Millingen aan de Rijn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Millingen aan de Rijn geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 – €2.600. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Millingen aan de Rijn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Millingen aan de Rijn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Millingen aan de Rijn

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Millingen aan de Rijn en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Millingen aan de Rijn kopen?

In de buurt van de gemeente Berg en Dal zijn er ruim 15.854 huizen. De verdeling is als volgt: 12.741 (61%) koopwoningen en 3.113 (38,1%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 135 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €257.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €377.603. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Millingen aan de Rijn. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Millingen aan de Rijn?

Een woonobject in Berg en Dal heeft een verbruik van gemiddeld 1340 kuub aardgas en 3020 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2130 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2100 m3 gas voor verwarming en warm water en 4180 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Millingen aan de Rijn passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Millingen aan de Rijn?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 34.992 mensen in 15.785 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 huishoudens zonder kinderen en 5.125 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Millingen aan de Rijn?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Millingen aan de Rijn zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bergendal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 6566.

Plaats een reactie