Woning kopen Heilig Landstichting

Ga je een woning kopen in Heilig Landstichting? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.854 huizen (61% koop, 38,1% huurhuis). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €377.603. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Heilig Landstichting, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de gemiddelde transactieprijs is €377.603.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsHeilig Landstichting
Postcode6564
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Heilig Landstichting juni 2024

In deze lijst tref je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Millingen aan de Rijn, Ubbergen, Groesbeek, Weurt of Eygelshoven.

woning-te-koop-heilig-landstichting

Studio of appartement kopen in Heilig Landstichting

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas + 2130 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Heilig Landstichting

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 – 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas & 2700 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Heilig Landstichting is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektriciteit en 1190 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Heilig Landstichting

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4180 stroom (kWh) en 2100 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Heilig Landstichting

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Heilig Landstichting Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Heilig Landstichting

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Heilig Landstichting en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Heilig Landstichting geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €2.750. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heilig Landstichting.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heilig Landstichting. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Heilig Landstichting

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Heilig Landstichting en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heilig Landstichting kopen?

In deze gemeente Berg en Dal bestaan er circa 15.854 woningen. Hierbij spreken we van 12.741 (61%) koophuizen en 3.113 (38,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €257.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €377.603. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heilig Landstichting. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heilig Landstichting?

Een woonhuis in Berg en Dal gebruikt gemiddeld 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3020 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub aardgas en 2130 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2100 m3 gas voor verwarming en warm water en 4180 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Heilig Landstichting passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Heilig Landstichting?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 34.992 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.785 huishoudens. Er wonen 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 huishoudens zonder kinderen en 5.125 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Heilig Landstichting?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Heilig Landstichting realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.bergendal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6564.

Plaats een reactie