Woning kopen Luyksgestel

Wil je een woning kopen in Luyksgestel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek vind je diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 8.027 huizen (77,8% koop, 22,1% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €402.488. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Luyksgestel, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €317.000, de gemiddelde prijs van een woning is €402.488.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBergeijk
PlaatsLuyksgestel
Postcode5575
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)18.635
Aantal huishoudens7.863
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen8.027
Aantal koopwoningen6.952
Aantal huurwoningen1.075
Gemiddelde woonoppervlakte172 m2
Gemiddelde WOZ€317.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.488
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Luyksgestel juli 2024

In deze lijst tref je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Heeze, Leende, Westerhoven, Riethoven of Reusel.

woning-te-koop-luyksgestel

Een appartement kopen in Luyksgestel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1060 m3 gas en daarbij 2660 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Luyksgestel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas en tevens 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Luyksgestel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 & 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2960 kWh stroom + 1190 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Luyksgestel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh stroom & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 4300 stroom (kWh) + 1930 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Luyksgestel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Luyksgestel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Luyksgestel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Luyksgestel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Luyksgestel geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €2.950. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Luyksgestel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Luyksgestel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Luyksgestel

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Luyksgestel en in de buurt. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Luyksgestel kopen?

In de hele gemeente Bergeijk bestaan er circa 8.027 woonhuizen. Het gaat daarbij om 6.952 (77,8%) koopwoningen en 1.075 (22,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 172 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €317.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €402.488. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Luyksgestel. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Luyksgestel?

Een woonhuis in Bergeijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 m3 gas en 3490 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2660 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1930 kuub aardgas en 4300 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Luyksgestel passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Luyksgestel?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 18.635 mensen die we kunnen onderverdelen in 7.863 huishoudens. Er wonen 2.195 eenpersoonshuishoudens, 2.835 families zonder kinderen en 2.833 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Luyksgestel?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Luyksgestel realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.bergeijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5575.

Plaats een reactie